Bár a barcelonai téli teszteken nem kaptunk tiszta képet az élcsapatok tempójáról, elemzések alapján talán továbbra is a Mercedes lehet a leggyorsabb mind egy körön, mint hosszabb etapokon. Ennek ellenére a címvédő Lewis Hamilton azt mondja, Melbourne-ben a Red Bullél lehet majd a leggyorsabb autó az addigra érkező fejlesztési csomagjuknak köszönhetően:

“Úgy gondolom, hogy az idei év izgalmas lesz, ugyanis tavaly nagy különbség volt a csapatok között az év elején, és csak utána kerültek közel, de idén máris szorosan kezdünk, aztán egyszer ez lesz előbb, ahogy jönnek a fejlesztések. Nem ugyanakkor vetjük be a frissítéseket, a Red Bull például a szezonnyitóra hoz valamit, érdekes lesz látni” – magyarázta szerdán.

Hamilton: Talán a Red Bull a leggyorsabb 1

“Szerintem pillanatnyilag talán a Red Bull a leggyorsabb. Jön valami két-négytizedet érő fejlesztésük, ahogy hallottam.”

“A Red Bull autója általában más filozófia szerint épül, ők mindig nagy leszorítóerővel dolgoznak. A maximális leszorítóerejük mindig nagyobb a többiekénél. Persze ez nem működik mindenütt, néhol, ahol hosszú egyenesek vannak, lassúak, de a kanyarokban gyorsak. Ez az előny az idény folyamán hullámzik.”

Az angol azért tisztázta, hogy ezzel nem ítélte meg előre a bajnoki címet a Red Bullnak, sőt:

“De teljes mértékben hiszek a csapatunkban, az elvégzett munkánkban, egyszerűen csak azt mondom, hogy ez most szoros lesz. Kétség sem fér hozzá, hogy ez a legjobb csapat, mind egy irányba húzunk, ami nagyon lelkesítő számomra. Mindent beleadok majd idén, a végső cél az ötödik világbajnoki cím!”