A Ferrari tavaly két neveltjének Forma-1-es vezetési lehetőséget intézett a motorklienseinél, a Saubernél az azóta állandó versenyzőként igazolt Charles Leclerc, míg az amerikai Haasnál Antonio Giovinazzi ülhetett autóba a pénteki szabadedzéseken.

Az amerikai csapatnál Giovinazzi összesen hét alkalommal lépett pályára az edzéseken – mivel Romain Grosjean szerződésében előre kikötötte, hogy nem adja az edzéseket, mindannyiszor Kevin Magnussen kárára –, aminek az alakulat nem örült, a szezon végén arról beszéltek, hogy az olasz ifjonc bevetése haszontalan volt számukra.

Mostanra eldőlt, hogy 2018-ra nem is kívánnak hasonló lehetőséget adni senkinek.

“Jelenleg nincs ilyen terv. Talán valami egyszeri alkalom az idény második felében, de semmi olyasmi, mint tavaly volt” – nyilatkozta a csapatfőnök a dán Ekstra Bladetnek.

A 2016-os GP2-második Giovinazzi egyelőre kallódni látszik. Bár az idény elején még elintézték, hogy a Saubernél ő helyettesítse a sérült Pascal Wehrleint, az idény során a Ferrari másik neveltje, Leclerc elhomályosította őt. Giovinazzi talán az Alfa Romeo Saubernél ül majd autóba az edzéseken, már ha vannak még vele komoly tervei a Ferrarinak.