A semmiből felépített amerikai Haas-csapat 2016-os bemutatkozása idején óriási meglepetést keltett, amikor a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Romain Grosjean a 6. helyet szerezte meg, amire még egy lapáttal rátett a következő fordulóban, hiszen Kínában az 5. helyen intették le.

A tündérmesébe illő kezdésnek aztán nem lett igazi folytatása, az elmúlt két évben a Haas beleszürkült a középmezőnybe – ezzel a festéssel nem volt nehéz dolguk –, ám a téli tesztelés alapján idén sokkal komolyabb szereplő lehet majd.

“A Haas nagy benyomást tett rám. Az autó remekül fest, van olyan jó, mint a tavalyi Ferrari, azt pedig mindannyian tudjuk, az hogy teljesített. Az autó viselkedése meggyőző minden bármilyen üzemanyag-mennyiségnél” – mondta az egykori Benetton-, McLaren- és Williams-pilóta Alex Wurz.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner sem titkolja az optimizmusát, reméli, hogy a Force India szerepét átvéve ők lehetnek a középmezőny legjobbja: “Úgy néz ki, hogy nagyon szoros lesz a középmezőny, de én azt remélem, hogy mi leszünk az élén.”

A Haas-pilóta Kevin Magnussen édesapja, a szintén egykori F1-es Jan Magnussen is sokat vár fia csapatától idén:

“Nehéz lenne borúlátónak lenni a tesztek után. Képzelem, hogy a csapatot is milyen bizakodással töltötte el a teszt. Kevin azt mondta, hogy az autó érzésre jó, jól fekszik neki, előreléptek. Persze hogy hol vannak a többiekhez képest, azt még csak találgatni lehet. Ott a Toro Rosso, a Haas, a Williams, a McLaren és a Renault, nehéz felállítani az erősorrendet, de Kevin és a csapat bizakodó. Most már Melbourne jön, ott meglátjuk!” – magyarázta a dán BT-nek a veterán.