Emlékezetes, hogy a Forma-1-et keretbe foglaló Concorde Agreement 2012-es újratárgyalásai idején a Red Bull a Ferrarival közösen lépett ki a csapatok szövetségéből, a FOTA-ból, hogy egyénileg jobb szerződést alkudjon ki magának Bernie Ecclestone-nál.

Változnak az idők, most ugyanis a Red Bullt kimondottan zavarja, hogy az olasz csapat a kiszállással fenyegetőzve igyekszik elbuktatni az F1 tavaly érkezett új tulajdonosa, a Liberty Media 2021-es reformterveit (amelyeknek kulcselemei a pénzek elosztásának egyenlősítése, a kiadási plafon bevezetése és a motorok egyszerűbbé és olcsóbbá tétele).

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner most a Liberty oldalán a Ferrarit kritizálja.

“Szerintem az tiszteletlenség volt Ross Brawnnal, a sportág történetének egyik legsikeresebb mérnökével szemben, hogy (a Ferrari-elnök Sergio Marchionne azt mondta, a Liberty nem érti az F1 technikai oldalát). Én úgy gondolom, hogy a Liberty nagyon is jól átlátja a Forma-1-et és nekik kell eldönteniük, mi lenne a legjobb a jövőt illetően.”

A Ferrari nem zsarolhatja a Forma-1-et! 1

“Lehet, hogy számunkra és a Ferrari és a Mercedes számára nem lesznek előnyösek (a reformok), de a Liberty joga, hogy eldöntse, milyen Forma-1-et akar. Persze elkerülhetetlenül kialakulnak a frontok, az FOM és az FIA megírja a szabályokat, aztán a csapatok eldönthetik, kérnek-e belőlük vagy sem.”

“Mi nem fogunk beleszólni a szabályokba. A Forma-1-et az FOM és az FIA irányítja, az ő dolguk, mit akarnak. Természetesen senki sem szeretné, ha a Ferrari kiszállna, hiszen fantasztikus dolog egy ilyen legendás csapat ellen versenyezni, azonban nincs rendben, hogy a Ferrari így zsarolja az F1-et” – magyarázta Horner.