Csütörtökön, a barcelonai tesztelés utolsó előtti napján a ferraris Sebastian Vettel egészen elképesztő, 1:17,182-est kört futott a Pirelli hiperlágy gumijain, amivel közel egy másodperccel megjavította a Red Bull-os Daniel Ricciardo által szerdán felállított új pályacsúcsot.

Hiába azonban a ragyogó köridő, és egy sikeres délutáni versenyszimuláció, a négyszeres világbajnok a további fejlődés szükségességéről beszélt a nap végén:

“Még dolgoznunk kell a teljesítményen és az autó viselkedésén. A megbízhatóság tekintetében bombabiztos volt az autó, semmi komoly probléma nem volt, le a kalappal a gyári srácok előtt!”

“Elég jó volt (a versenyszimuláció). Simán ment a dolog, semmi gond nem volt az autóval, piros zászló sem volt, szóval sikerült végigvinni, és azt hiszem, a kerékcserék is jól mentek a fiúknak. Azzal semmi gond nem volt. Ami a tempót illeti, nem is tudom. Az ember mindig úgy érzi, hogy lehetett volna még jobb, de az is rendben volt. A legfőbb, hogy sok kört mentünk.”

“A szimuláció után is volt még jó néhány kör, ami fontos az autó kiismerése szempontjából. Vannak még javításra szoruló dolgok, szóval fontos volt ez.”

Vettel: Még javulnunk kell! 1

Vettel legközelebb Melbourne-ben ül a Ferrariba. A kérdésre, hogy mennyire állnak készen a szezonra, így felelt:

“Az ember mindig többet szeretne. Mindenki így van ezzel, főleg, hogy az első héten időt is veszítettünk (a rossz idő miatt), de összességében jó volt a tesztelés, jók voltak a napjaim. Többet meg nem vezethetek, szóval ez van, nagyjából elégedett vagyok a köreimmel, azzal, hogyan éreztem magam az autóban, a javulás is érzékelhető volt. Van még pár dolog, amit jobban meg kell értenünk, amivel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk, de ez nem szokatlan. Minden azon múlik, hogy a többiek hol állnak, de az is kiderül pár héten belül.”