Csütörtökön, a barcelonai tesztelés utolsó előtti napján a ferraris Sebastian Vettel egészen elképesztő, 1:17,182-est kört futott a Pirelli hiperlágy gumijain, amivel közel egy másodperccel megjavította a Red Bull-os Daniel Ricciardo által szerdán felállított új pályacsúcsot.

Hiába azonban a ragyogó köridő, és egy sikeres délutáni versenyszimuláció, a négyszeres világbajnok a további fejlődés szükségességéről beszélt a nap végén:

“Még dolgoznunk kell a teljesítményen és az autó viselkedésén. A megbízhatóság tekintetében bombabiztos volt az autó, semmi komoly probléma nem volt, le a kalappal a gyári srácok előtt!”

“Elég jó volt (a versenyszimuláció). Simán ment a dolog, semmi gond nem volt az autóval, piros zászló sem volt, szóval sikerült végigvinni, és azt hiszem, a kerékcserék is jól mentek a fiúknak. Azzal semmi gond nem volt. Ami a tempót illeti, nem is tudom. Az ember mindig úgy érzi, hogy lehetett volna még jobb, de az is rendben volt. A legfőbb, hogy sok kört mentünk.”

“A szimuláció után is volt még jó néhány kör, ami fontos az autó kiismerése szempontjából. Vannak még javításra szoruló dolgok, szóval fontos volt ez.”

Vettel legközelebb Melbourne-ben ül a Ferrariba. A kérdésre, hogy mennyire állnak készen a szezonra, így felelt:

“Az ember mindig többet szeretne. Mindenki így van ezzel, főleg, hogy az első héten időt is veszítettünk (a rossz idő miatt), de összességében jó volt a tesztelés, jók voltak a napjaim. Többet meg nem vezethetek, szóval ez van, nagyjából elégedett vagyok a köreimmel, azzal, hogyan éreztem magam az autóban, a javulás is érzékelhető volt. Van még pár dolog, amit jobban meg kell értenünk, amivel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk, de ez nem szokatlan. Minden azon múlik, hogy a többiek hol állnak, de az is kiderül pár héten belül.”

Forrás: Fotó: Europress