A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne tavaly év végén belengette, hogy ha a Forma-1 tulajdonosa, az amerikai Liberty Media nekik nem tetsző reformokat vezetne be 2021-re, a maranellói márka búcsút int az F1-nek, sőt akár rivális versenyszériát is indít.

A Forma-1 sportszakmai főnöke, a schumacheri aranykorban a Ferrari egyik kulcsemberének számító Ross Brawn azt mondja, igyekeznek elkerülni a szakítást:

“Tíz évig dolgoztam náluk, a Ferrari ma is itt van a szívemben. A Ferrari egy ikon, nagyon remélem, hogy találunk olyan megoldást, ami mindenkinek megfelel. Ha jó a Forma-1, az mindenkinek jó, nem szeretnénk, ha a Ferrari távozna” – idézte a német Auto Motor und Sport a szakembert.

A Liberty ugyanakkor ragaszkodik hozzá, hogy megreformálja a ma érvényben lévő, a Ferrarit óriási előnyhöz juttató pénzosztási rendszert:

“Az F1-nek igazságosnak kellene lennie minden résztvevővel, beleértve a Ferrarit is. Igen, tény, hogy a Ferrarinak vétójoga van, de amennyire tudom, sosem éltek vele, inkább csak fenyegetőztek.”