Míg Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszonya néhány év alatt egészen megromlott a Mercedesnél, a 2016 végén, a világbajnoki cím megnyerése után váratlanul visszavonult német helyére érkezett Valtteri Botasszal tavaly jó munkakapcsolatot alakított ki az angol.

A finnel 2018-ra is hosszabbított a csapat, neki pedig az a célja, hogy a tavalyinál kiszámíthatóbban és még eredményesen versenyezzen, ám Hamiltont nem kívánja pszichikai hadviseléssel gyengíteni:

“Egyszerűen minél több futamot szeretnék nyerni, és ha sikerül, velük a bajnoki címet is, semmi máson nem akarok változtatni. Nem fogok például pszichikai játszmákat kezdeni vagy intrikálni a csapatban, szerintem minden jó így, ahogy van. Az már rajtam múlik, hogyan teljesítek a pályán, és majd meglátom, hogy ott erőt mutatok-e ha kell” – mondta Barcelonában.

“Minden versenyzőnek vannak gyenge pontjai, ez már csak így van, de ahelyett, hogy Lewisszal foglalkoznék, én magamra összpontosítok, a pályán nyújtott teljesítményemre, és ha minden futamon úgy megyek majd, ahogy szeretném, akkor eredményes is leszek. Intrikákra nem fogok energiát pazarolni.”