A 2016 után 2017-ben is a konstruktőri bajnokság 4. helyén záró Force India tavaly az idény utolsó harmadára megtiltotta a pilótái közötti versenyt, miután Esteban Ocon és Sergio Perez Kanadában, Azerbajdzsánban, Magyarországon és végül Belgiumban is incidensbe keveredett egymással a versenyen.

A silverstone-i alakulat végül a szezonzáróra feloldotta a tilalmat, és azt mondják, a 2018-as idénynek is korlátozások nélkül vágnak neki.

“Ugyanúgy vágunk neki az új idénynek, ahogy befejeztük az előzőt. Ahogy minden csapatnál előfordul, nálunk is volt konfliktusos időszak, de az már a múlt” – nyilatkozta a francia L’Equipe-nek a csapat ügyvezetője, Otmar Szafnauer.

Ocon is megerősítette ezt: “Volt problémás időszak, de a viszony és a hangulat mostanra jó. Természetesen szeretném megverni (Perezt), mostanra tapasztaltabb vagyok, szoros küzdelem lehet, de ezt is szeretném. Szabadon versenyezhetünk egymás ellen, az irányelv ugyanaz: nincs ütközés. Ez így normális, nem szeretnénk ilyesmikkel pontokat veszíteni.”