Romain Grosjean még 2009-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, a francia pilóta akkor fél szezont töltött el a Renault-nál Fernando Alonso csapattársaként, ám az év végén kipottyant a sportágból. 2012-ben az akkor már Lotus néven futó csapatnál kapott visszatérési lehetőséget, ahonnan végül 2015 végén távozott, pont azelőtt, hogy a Renault visszavette volna az enstone-i alakulatot.

A 31 éves Grosjean két éve a középmezőny végébe tartozó amerikai Haasnál vezet, idén is velük lesz, de nem tart attól, hogy ezzel vakvágányra került a karrierje, van még ideje:

“Messze van még a vége, 27 évesen kezdtem a Forma-1-ben, úgy érzem, sokáig csinálhatom még, akár 40 éves koromig vagy olyasmi. Úgy vélem, van még nyolc-kilenc szezonom, szóval jól érzem magam” – mondta a Motorsport.comnak.

“Nem lenne rossz mondjuk visszatérni valamikor (Enstone-ba), főleg, hogy a Renault egyre jobb lesz – sok évet töltöttem a csapatnál, továbbra is jó a kapcsolatunk. Természetesen azonnal ugranék, ha egy nap egy nagycsapattól kapnék ajánlatot, naná. Mindannyian erről álmodunk, de amíg ez valóra válik, itt is jól érzem magam” – folytatta.

“Nagyon bízom benne, hogy előrébb léphetünk, hogy a kisebb csapatok is jól szerepelhetnek. A Force India is megmutatta már ezt.”