A Mercedes 2016 végén váratlanul elveszítette friss világbajnokát, Nico Rosberget, a meglepetésszerűen visszavonult német helyére végül a Williamstől érkezett Valtteri Bottast ültették. A finn pilótának ugyan volt kevésbé erős időszaka is tavaly, de alapvetően jó eredményeket hozott, ráadásul új atmoszférát teremtett a csapatnál, véli a főnök, Toto Wolff.

“Nico kész tények elé állított minket – nem volt előzetes megbeszélés –, így nehéz volt megfelelő pilótát találni, de végül sikerült a jó embert a csapathoz hozni” – mondta a 2017 eleji igazolásról.

“Korábban úgy hittem, hogy a csapattársak közötti vérre menő versengés jó dolog, mert egymás üldözése közben húzzák magukkal a csapatot. De úgy gondolom, hogy a tavalyi év tanulsága az, hogy ez nem így van – olyan csapattársak kellenek, akik magas szinten teljesítenek, a pályán hajtják egymást, de a rivalizáció nem terjed túl ezen.”

“A két versenyzőnk közti viszony minket is erősebbé tett, nyílt, őszinte környezetet teremtett, és az alapvetően gyors, de nehezen kezelhető autónkat is jó helyre juttatta az, hogy a pilótáink jól tudtak együtt dolgozni. A Valtteri és Lewis közti dinamikának köszönhetően sikerült hatékonyan fejlesztenünk az autót, megnyertük mindkét bajnokságot, szóval egy pillanatig sem bánok semmit” – magyarázta Wolff a Motorsport.comnak.