A Force India méretéhez és pénzügyi kereteihez mérten remekelt 2016-ban és 2017-ben, a silverstone-i csapat kétszer egymás után volt a “best of the rest” a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött.

A ragyogó konstruktőri 4. hely megvédése azonban igen nehéz feladat lesz, hiszen az alakulat amolyan kegyelmi időszakban, gyenge McLaren, gyenge Renault és romló Williams mellett tudott ilyen szépen szerepelni, de 2018-ban az eddigieknél több kell majd.

“Nagyon jó lenne, ha sikerülne olyan szintre fejlesztenünk az autót, hogy pár dobogós helyezés is a pakliban legyen. Ha sikerül ezt elérni, azaz úgy megtartani a 4. helyet, hogy közelebb legyünk a harmadikhoz, az nagy siker lenne a Force India számára” – kezdte a csapatigazgató Otmar Szafnauer.

“A McLaren az új motorpartnerrel, a Renault-val biztosan előrébb lép, és maga a Renault is nagy forrásokat fordít a felzárkózásra, a Williamsnél pedig Paddy Lowe és az új aerodinamikai főnök idén hozza ki az első közös autóját, szóval nem lesz könnyű mindhárom csapatot megverni.”

“Ha menni fog, akkor jó esélyünk van a 4. helyre, de ehhez tényleg dobogóra jó autó kell majd. Ez jó cél, ezt tűztük ki.”