A Force India az elmúlt években bőven erőn felül teljesít, a silverstone-i privát csapat 2016-ban és 2017-ben is a konstruktőri bajnokság 4. helyén zárt, csak a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull volt jobb náluk.

Az eredmény elsősorban a gárda munkájának köszönhető, hiszen a csapat költségvetése ugyanúgy az évi 120-130 millió dolláros sávba esik, mint például a Williamsé vagy a Toro Rossóé, ám nem biztos, hogy idén is olyan erős lesz a motiváció…

A Thejudge13 Forma-1-es blog értesülése szerint ugyanis a csapat kedden arról tájékoztatta a dolgozóit, hogy ne várják a 2017-es idény után járó, még tavaly nyáron megígért prémiumukat, fejeként 2500 fontot (kb. 890 ezer Ft), azt talán csak áprilisban kapják meg.

A Force India ugyan még a nyáron különített el 1 millió fontot (405 alkalmazottról van szó) a jutalmakra, de – mondhatni szokás szerint – a téli fejlesztések miatt újra cash flow-nehézségekkel küzdenek.

A csapatok előző évről járó pénzdíjait minden év februárja és novembere között, havi részletekben fizetik ki, így épp a legköltségesebbnek számító hónapokban ürül ki a kassza, nem egyszer hallottunk már róla, hogy a kis- és középcsapatok előleget kértek.