Három év küszködés után a McLaren és a Honda 2017 végén búcsút intett egymásnak, a brit csapat tulajdonképpen elcserélte motorszállítóját a tavaly a Renault-val versenyző Toro Rossóval.

A Red Bull kisebbik csapata tavaly sokat küszködött a franciák erőforrásával, így gyakorlatilag sokkal rosszabb helyzetbe már nem kerülhetnek a javulni látszó Hondával, de azért az idei szezonra kitűzött cél elég merész:

“A top5-ben kellene végeznünk. Nézzék, az első három hely kilőve, azt elfelejthetjük, az egy másik liga, sokkal nagyobb csapatok, sokkal nagyobb költségvetéssel. De a negyedik helytől bármi lehetséges, ugyanis a Force India és a Williams is a miénkhez hasonló keretből gazdálkodik” – mondta a Racernek a Toro Rosso főnöke, Franz Tost.

“Hasonló szinten dolgozunk, így nincs mentségünk arra, ha nem vagyunk a közelükben. A legyőzésük persze más kérdés, de ott kell lennünk velük.”

A Toro Rosso 2017-ben a konstruktőri bajnokság 7. helyén, négy ponttal a Renault mögött, de két pozícióval, 23 egységgel a McLaren előtt zárt. Azért velük is számolni kell majd…

“Úgy vélem, hogy a McLaren elég versenyképessé válik, és a Renault-csapat is előrébb lép, de a negyedik helytől minden nyitott” – szögezte le Tost.