A Liberty Media a 2017-es tanulóév után idén nekilát majd a Forma-1 megreformálásának, vagy legalábbis megpróbálja majd elfogadtatni a 2020 utáni időszakra tervezett újításait, ám biztosan nem lesz könnyű dolga, az alakulatok már tavaly év végén lázongani kezdtek, a Ferrari egyenesen a kiszállással fenyegetőzik.

A McLaren vezére, Zak Brown szerint a 2018-as idény a Liberty és a csapatok vitáiról (is) szól majd:

“A mézesheteknek vége. Egyes csapatvezetők máris nyíltan kritizálták a Libertyt. Én mondjuk azt szeretném, ha konstruktívabbak lennénk. Fél-egy éve ültek csak be a székükbe, és olyan szériát örököltek, amit addig elég sajátosan irányítottak” – utalt Bernie Ecclestone “diktatúrájára”. “Fel kellett építeniük az infrastruktúrát, meg kellett ismerkedniük a környezettel és el kellett dönteniük, mihez nyúljanak, mibe fektessenek először, mindezt egyszerre.”

“2018-ban végig folynak majd a nagy tárgyalások a csapatokkal a szerződésekről, én úgy vélem, durrognak majd a petárdák is, már most is látható a dolog. Nem hiszem, hogy nyugisan zajlik majd a dolog. Hogy aztán a Ferrari tényleg kiszáll-e, ha nem tetszenek nekik az új szabályok? Megvan erről a véleményem, de majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok” – írta a James Allen blogjában megjelent vendégposztjában az amerikai.