Danyiil Kvjat egészen furcsa utat járt be a Forma-1-ben: 2014-ben nagy reménységként mutatkozott be a Red Bull kisebbik csapatánál, a Toro Rossónál, 2015-ben pedig már Sebastian Vettel helyén vezetett a nagycsapatnál. Onnan aztán Max Verstappen kedvéért 2016 tavaszán elküldték, visszaültették a Toro Rossóhoz, ahol a következő másfél szezon kész vesszőfutás lett, az orosz egyszerűen nem tudott magára találni a lefokozás után.

Kvjatot végül a Maláj Nagydíjra állították félre, Austinra még visszahívták, de aztán végleg ejtették a Red Bull programjából. Az orosz versenyzőt a kidobás után hírbe hozták a Williamsszel, ám most egészen máshol, a Ferrarinál bukkant fel, jelentették be ma délután.

Az orosz mostantól a maranellói csapat fejlesztőpilótájaként dolgozik, az Alfa Romeo Sauber-es Charles Leclerc és Antonio Giovinazzi mellett.

A Ferrari nem először ad munkát Red Bull-os száműzöttnek, pár évvel ezelőtt a Toro Rossótól ejtett Jean-Eric Vergne is hasonló szerepben folytatta náluk, mielőtt teljes mértékben a Forma-E-re nyergelt át.