38 évével Kimi Räikkönen a Forma-1-es mezőny doyenje, de úgy érzi, még mindig lehet esélye a világbajnoki címre, ha 2018-ban jobban kezd, mint tavaly.

“Természetesen a világbajnoki címért szeretnék küzdeni idén” – mondta a 2007-es győztes, aki második, 2014 óta tartó ferraris karrierje során végig csapattársa, Fernando Alonso és Sebastian Vettel árnyékában volt az eredményeket tekintve.

“Úgy gondolom, 2017-et elég rosszul kezdtem, nem voltam kibékülve a beállításokkal, és sokáig tartott rájönni a megoldásra. Utána már jobb volt, de túl sok kiesésem volt ilyen-olyan okokból. Azonban csapatként nagyot léptünk előre. A végső célhoz még nem eleget, de szerintem mindenünk megvan hozzá.”

“Egyszerűen csak helyre kell rázni mindent és el kell kerülni a hibákat mind a csapat, mind a versenyzők oldaláról. Természetesen most újra a nulláról indulunk, de remélhetőleg az élen leszünk!”

A tavaly a Ferrarinál újabb egy évet – és vele együtt elnöki ultimátumot – kapott Räikkönen számára azért nem indul a legjobban az új év, hiszen eddigi versenymérnöke, David Greenwood (nyitóképünkön) elhagyta a csapatot. Az utód még nincs meg, de a Maranellóba a Toro Rossótól érkezett Marco Matassa számít a favoritnak. A mérnök a Red Bull kisebbik csapatánál Carlos Sainz, majd Pierre Gasly mellett dolgozott, jellegzetes nagy haja miatt a tévé képernyőjéről is ismerős lehet.