A Force Indiánál tavaly nyáron vetődött fel, hogy új nevet kapjon a csapat, ugyanis az indiai szponzorok, partnerek bevonása 10 év alatt sem sikerült, hasznosabb lehetne tehát valami általánosabb, bárkihez-bármihez jobban társítható név.

Az eredeti favorit, a Force One a Forma-1 fejeseinek ellenállásán elbukott, ugyanis túl közel állt volna a széria jogvédett brandjéhez. Ezután a Force Racing tűnt esélyesnek, de az átkeresztelés egyelőre nem történt meg, pedig a lehetséges új szponzorok nagyon ezt szeretnék.

“Igen, néhány potenciális szponzor azt mondta, hogy ha nem változtatunk, nem szállnak be. Nem értem, miért. De talán valami globálisabb megközelítést szeretnének, nem akarnak egy országhoz kötődni. Szóval úgy voltak vele, hogy ha már szponzorálnak valami csapatot, akkor olyat szeretnének, amelyik nem köthető egy országhoz” – magyarázta a csapatigazgató Otmar Szafnauer.

A kérdésre, hogy India mellett esetleg a Force is eltűnhet-e a névből, így felelt: “Egyelőre nem tudom. Nem szeretnék igent mondani, hogy aztán nem legyen a vége, és nem szeretnék nemet mondani, hogy végül igen legyen belőle. Még nem döntöttünk, szóval nehéz lenne megmondani.”

A csapathoz kapcsolódó friss hír, hogy 2018-ra új tartalékos és tesztpilótát igazoltak 2018-ra Nicholas Latifi személyében. A 22 éves kanadai eddig két szezont töltött a GP2/Forma-2-ben, tavaly egy futamgyőzelmet és nyolc egyéb dobogós helyezést gyűjtve a bajnokság 5. helyén zárt.