A sikeres gokartos évek után a kis Schumi 2015-ben lépett fel a formaautózásba, első évében a német, másodikban párhuzamosan a német és az olasz Forma-4-es bajnokságban versenyzett.

Miután mindkét szériában a bajnokság 2. helyén zárt, tavalyra a Forma-3-as Európa-bajnokságba lépett tovább, ám 2017-ben nem mutatott túl sokat, csak a 12. helyet szerezte meg a sorozatban, miközben például a hozzá hasonlóan újonc Lando Norris elvitte a címet, és idén már a Forma-2-ben indul majd amellett, hogy a McLaren hivatalos tartalékosa lesz.

Az olasz La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a márciusban 19. születésnapját ünneplő Mick a 2018-as idényben az F3-ban marad, napokon belül meglesz a szerződéshosszabbítása a Prema-csapattal.

Az egykori Ferrari-szakember, édesapja volt munkatársa, Luca Baldisseri manapság Mick versenyzői karrierjét egyengeti, az olasz így beszélt a közös munkáról a lapnak: “Nagyon megható Michael fiával dolgozni, sok tekintetben emlékeztet az apjára. Néhányszor még Michaelnek is szólítottam a rádión.”