A Forma-1-ben tavaly életbe lépett szabályváltozásokkal az autók dögösebbek és gyorsabbak lettek, de az előzések száma visszaesett, a kerék kerék elleni harc, egymás követése megnehezedett, az erőforrás-részelemek cseréiért járó büntetések pedig főképp abszurdak. A pilóták és a nézők jelentős része a régen minden jobb volt alapon panaszkodik a jelenlegi F1-re, ám a sportágban tavaly ősszel bemutatkozott ifjonc, Pierre Gasly nem akar beszállni a kórusba.

“Nem szeretnék negatívan beszélni a Forma-1-ről, ugyanis szerintem már így is túl sokan teszik ezt. Pedig a Forma-1 egy kurva jó versenysorozat, rohadt jó autókkal, szóval pozitívabban kellene hozzáállni” – mondta a Toro Rosso francia pilótája a Motorsport.comnak.

Egy dolog azért Gaslynak sem tetszik: az erőforrás-csereberék miatt járó büntetésekkel elég sokat szívott tavaly – Brendon Hartley-val együtt –, és idén az évi hármas korlát és a Honda mint szállító mellett újra hátrasorolásokra készülhet.

“Ez egyértelműen az egyik szar dolog az F1-ben. Ha az ember elér egy bizonyos helyet a kvalifikáción, akkor onnan is kellene indulnia. Ez nem túl szexi és izgalmas. Remélhetőleg ezen változtatunk majd. Az új szezonra nem fogunk, de minden pilóta egyetért, hogy ez már unalmas, rosszak ezek a büntetések, mert nem tehetünk róluk. A motorral van a gond, a motorgyártó a hibás, mégis minket büntetnek.”