A Ferrari a Haas 2016-os bemutatkozásától kezdve szoros partnerségben dolgozott az amerikai csapattal, 2018-ra pedig még közelebbi szövetségest szerzett az Alfa Romeó-ra átkeresztelt Sauber képében, ahová neveltjeit, Charles Leclerc-t és Antonio Giovinazzit is el tudta helyezni az olasz márka.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff szerint ez a hálózat “veszélyes” lehet számukra, így ők is megfontolják, hogy saját B csapatot tartsanak a Forma-1-ben.

“Úgy gondolom, hogy Sergio Marchionne (Ferrari- és FCA-elnök) és Maurizio (Arrivabene, Ferrari-csapatfőnök) igazán okos dolgot csinál. Nagyon jó a viszonyuk a Haasszal, ami a Haasnak és a Ferrarinak is hasznára válik, a Sauberrel pedig egész látnoki dolgot csinálnak. Fred (Vasseur) személyében olyan csapatfőnökük van, akinek a kisujjában van az egész szakma, ez a szövetség veszélyt jelenthet számunkra” – magyarázta az osztrák.

“Mi is mérlegeljük a dolgot. Nem könnyű kérdés, hiszen nem szabad elvonni a figyelmet a fő csapattól az együttműködés kapcsán. Nem csak nekünk vannak jó ötleteink – folynak bizonyos tárgyalások, de egyelőre semmi nem dőlt még el.”