A Mercedes-csapatnál 2010-es létrehozása óta versenyzői egyenlőség van, elvileg mindkét pilóta ugyanakkora támogatást élvez, ugyanolyan eséllyel küzdhet a világbajnoki címért, legalábbis ami az alakulat hozzáállását illeti.

A Ferrarinál hagyományosan az ellenkezője a helyzet, amit saját tapasztalatból is nagyon jól ismer Felipe Massa. A 2017-es szezon végén a Williamstől visszavonult veterán szerint az idei évre a Mercedesnél is változtatnak, kimondva-kimondatlanul Lewis Hamilton lesz az első számú versenyző.

“2018-ra a csapat 100 százalékosan az ő oldalára áll majd” – vélekedett a brazil az Autosportnak nyilatkozva. “Szóval a csapattárssal (Valtteri Bottasszal) nem lesz problémája úgy, mint korábban (Nico Rosberggel). Nagyon sok minden szól mellette, így képes egyre csak javulni.”

Massa igazán meggyőzőnek találta, ahogy Hamilton tavaly behúzta a negyedik címét:

“Hamilton tökéletes munkát végzett. Az idény eleji futamokon voltak kisebb gondjai, nem volt meg a tempó, küszködött ezzel-azzal az autón, de aztán megoldották a problémákat. Elképesztő munkát végez, miközben élvezettel versenyez. Sikerül a maximumot hoznia. Minden sikert megérdemelt. 2017-ben eljutott arra a szintre, hogy senkihez mérten sincs szégyellnivalója.”