Lewis Hamilton a rokonaival töltötte a karácsonyt, egyik Instagramon posztolt rövid videójában pedig unokaöccsét is megmutatta, aki hercegnőjelmezt viselt. A négyszeres világbajnok Forma-1-es pilóta viccesen civódott a kisfiúval a ruha miatt.

“El vagyok keseredve, nézzétek az unokaöcsémet!” – vezette fel a jelenetet a 32 éves angol.

“Miért van rajtad hercegnőjelmez? Ezt kaptad karácsonyra? Miért kértél hercegnőjelmezt karácsonyra? A kisfiúk nem hordanak hercegnőjelmezt!” – “veszekedett” a kissráccal Hamilton.

A genderkérdésekre érzékenyek a videó megjelenése után össztüzet zúdítottak a versenyzőre, amiért “megszégyenítette” a kisfiút, és nemi sztereotípiát erőltetett rá. A brit sajtó kapott az alkalmon, a karácsonyi hírínségben a bulvárlapoktól a szeriőz újságok on-line kiadásaiig mindenütt megírták a sztorit, a Mercedes pilótája pedig nem is állhatott ellen ekkora nyomásnak, szerda estére már bocsánatot is kért:

“Tegnap az unokaöcsémmel viccelődtem, de rájöttem, hogy nem volt helyénvaló, amiket mondtam, ezért leszedtem a posztot. Nem akartam rosszat, senkit sem akartam megsérteni. Örülök, hogy az unokaöcsém érezheti, hogy szabadon kifejezheti önmagát, mindannyiunknak így kellene.”

“Őszintén bocsánatot kérek a viselkedésemért, belátom, hogy elfogadhatatlan a sztereotipizálás, bárkiről is legyen szó. Mindig is kiálltam amellett, hogy mindenki úgy élhesse az életét, ahogy csak szeretné, remélem, hogy megbocsátanak nekem ezért a meggondolatlanságért!” – írta.