A Force India 2017-ben még az előző évnél is erősebben szerepelt, ám az előző évekkel ellentétben az új versenyzőpáros, pontosabban a régi motoros Sergio Perez és az ifjonc Esteban Ocon újra és újra balhékba keveredett.

A csapatvezetésnél a belgiumi ütközéssel betelt a pohár, megtiltották az egymás elleni versenyzést, a pozíciókat a csapatutasítások alapján kellett tartani, a tilalmat végül csak a szezonzáróra törölték el.

Találkozás Bakuban

Perez azt mondja, 2018-ra újra szabaddá kellene tenni a csapaton belüli küzdelmet, máskülönben a riválisok levadásszák őket.

“Szembe kell nézni azzal, hogy milyen nehéz dolgunk jövőre. Jön fel a Renault és a McLaren, így ahhoz, hogy helyt tudjuk állni, szabadon kell hajtanunk. Emellett a szezon kezdetétől versenyképes autóra lesz szükség, ha versenyben akarunk lenni” – utalt arra, hogy az elmúlt két szezonban elért remek konstruktőri 4. hely megtartása óriási kihívás lesz.

A mexikói úgy véli, Oconnal is sokat javult a viszonyuk a spái incidens óta, képesek lesznek majd kezelni a helyzetet:

“Belgiumban mélypontra jutottunk, de azóta sokat javultak a dolgok. Képesek vagyunk profik módjára együtt dolgozni. Tudjuk, hogy a csapatért dolgozunk, mindent bele kell adnunk, főleg jövőre. A riválisokat tekintve óriási kihívás lesz, eddig küszködő nagycsapatok fenyegetnek minket.”

Spában betelt a pohár

Perez a balhék ellenére elismeréssel beszélt az idén első teljes szezonját teljesítő, tapasztalt csapattársához hasonlóan a 20-ból 18 futamon pontot szerző Oconról:

“Esteban igazán felkészülten érkezett az F1-be, mind az alsóbb kategóriákban szerzett tapasztalatokat, mind a Forma-1-es csapatokkal való kapcsolatait tekintve. Ez jól jött a csapatnak. Minden versenyző más személyiség. Esteban egyértelműen nagyon gyors tud lenni. Azzal is tisztában van, mit kell tennie. Igazán odatette magát idén.”