A két gyártó egyaránt kilátásba helyezte, hogy amennyiben számukra elfogadhatatlan irányba indul a sorozat, inkább kiszállnak. Sergio Marchionne Ferrari-elnök különösen erősen szállt bele Ross Brawnba, aki véleménye szerint Mózesnek képzeli magát.

Wolffnak határozott véleménye van arról, hogy komolyan félni kell-e a Ferrari kiszállásától. “Nem mondanám, hogy félek, de Marchionne szavait komolyan kell venni” – figyelmeztetett a Mercedes csapatfőnöke.

“A Ferrari maga a Forma-1, a Forma-1 pedig a Ferrari. Ha én lennék a Liberty Media új F1-es promótere helyében, befejezném Marchionne provokálását elfogadhatatlan javaslatokkal, követelésekkel és értelmetlen változtatásokkal” – utalt Wolff Brawnra.

“Hogy mire gondolok? Olyan új szabályok és showelemek bevezetésére, amelyek olcsó bevásárlócsatornává silányítják az F1-et. A Forma-1 alapjainak a helyén kell maradniuk, olyannak kell megtartanunk, amilyen volt, és amilyen jelenleg is.”

“Csupán fejlesztenünk kell azt, ami erre rászorul, és persze meg kell találnunk a helyünket az új médiakörnyezetben. De evolúcióra van szükségünk, nem pedig naiv forradalomra.”

Wolffnak hiányzik Bernie Ecclestone vasmarka. “Bárcsak jobban tudta volna három-négy évvel ezelőtt, hogy mi jön, és vállalt volna egy másik szerepet ahelyett, hogy elveszített mindent. Nem tette meg, ez az egyetlen dolog, amit kritizálni tudok vele kapcsolatban.”