A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a márka hétfői karácsonyi rendezvényén elég keményen üzent a Forma-1 vezetőinek, ha az idén érkezett új tulajdonos nekik nem tetsző reformokat vezet be, távozni fognak, sőt akár új versenysorozatot is indítanak.

Marchionne már akkor név szerint kiemelte a schumacheri aranykorban a Ferrari technikai főnökeként, majd később Mercedes csapatvezetőjeként dolgozó Ross Brawnt, aki szerinte most, a Forma-1 sportszakmai vezetőjeként az óriási tapasztalatai ellenére épp az F1 génjeivel ellenkező dolgokat szeretne megvalósítani.

Egy újabb, a svájci Speed Weeknek adott interjúban újra, még keményebben nekirontott az angolnak:

“Jó a kapcsolatom (az F1-vezérigazgató) Chase Carey-vel. 10 nappal ezelőtt találkoztunk legutóbb, és igazán nyitott megbeszélést folytattunk. Azt viszont nem bírom, amikor Ross Brawn előáll azzal, hogy el kell tüntetni a grid girlöket, vagy hogy milyen kasztnik és motorok kellenének” – kezdte a Ferrari-elnök.

“Úgy viselkedik, mint Mózes, amikor kihirdette a tízparancsolatot. Aztán amikor megkérdezem Mózes (Brawn) főnökét (Carey-t), kiderül, hogy csak a magánvéleményéről volt szó. Szóval nem szeretnék ilyen diskurzust. Én le akarok ülni az érintettekkel, velük akarok tárgyalni – egyáltalán nem hasznos bevonni a médiát is.”

F1: A Ferrari nekirontott Ross Brawnnak 1

“Amikor hallom, hogy Ross Brawn azt mondja, túl bonyolultak a motorok, jön a kérdés, hogy mégis mit akart (évi) 15 millióért? A Liberty Mediának igaza van abban, hogy javítani kellene a show-t. Én sem voltam oda az utolsó futamtól, amikor 50 körön keresztül gyakorlatilag semmi sem történt. De ez nem a motorok hibája.”

“Ideális esetben én egyszerűen kidobnám a teljes szabálykönyvet, ehelyett ők meg olyan ötletekkel állnak elő, hogy a végén már csak a színükben különböznének az autók. Ha ez a Forma-1 jövője, akkor a Ferrarinak egy percig sem kell gondolkodnia a kiszálláson.”