2021-ben új motorformula mutatkozik be a Forma-1-ben, az első tervekkel kapcsolatban azonban nem voltak túl lelkesek a jelenlegi gyártók. A beszállással kacérkodók közül az Aston Martin máris úgy érzi, hogy fontos szerepe lehet a tárgyalások során.

Az Aston Martin korábban ígéretesnek nevezte a megfogalmazott terveket, ezzel máris ellenzékbe kerülhet a jelenlegi gyártókkal szemben.

“Meggyőződésünk, hogy a jelenleg hivatalban lévő vezetés célja a sport előremozdítása” – fogalmazott Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója. “Én is ezt tenném, ha az ő csónakjukban eveznék.”

“Máris mi vagyunk a bomlasztók, de tetszik ez a szerep. Ha építünk egy motort, nem egyedül csináljuk majd, hanem partnereket keresünk hozzá.”

Az Aston Martin csak akkor száll be, ha a költségeket leszorítják, de ezzel kapcsolatban van még teendő a cég szerint.

“Összeraktunk egy levelet, amelyet elküldtünk az FIA és a Liberty Media illetékeseink. Úgy tudnám röviden összefoglalni a tartalmát, hogy ‘ezt gondoljuk mi’ egy potenciális független gyártó szempontjából.”

“Már nem az a cég vagyunk, mint három évvel ezelőtt, szóval nem kell meghúznunk a nadrágszíjat, de nem korlátlanok a források. Ha találunk mindenkinek elfogadható megoldást, még akkor is meg kell győznöm az igazgatótanácsot.”