A Forma-1 januárban érkezett új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media által azonnal leváltott Bernie Ecclestone többször is kritikusan beszélt már utódai munkájáról, a szezon végén pedig lesújtó véleményt fogalmazott meg a 2017-es eredményeikről.

“A demokráciának nincs helye a Forma-1-ben. Az új tulajdonosok is lassan rájönnek erre, ugyanis eddig semmit sem sikerült elintézniük” – utalt a 87 éves angol üzletember arra, hogy a Liberty komoly ellenállásba ütközött a csapatok és gyártók részéről a 2021-re tervezett motor- és pénzügyi reformok terén.

A svájci Blick veterán F1-es szakírójának, Roger Benoit-nak brazíliai birtokán nyilatkozó Ecclestone a Ferrarit sem kímélte, megerősítette korábbi állítását, miszerint ő és az FIA is folyamatosan segítette az olasz csapatot.

“A régi nóta” – mondta a Ferrari újabb kiszállási fenyegetőzéséről. “Ha nem nyernek, jön a pánik. Max Mosley-val hosszú listát állíthatnák össze azokról az alkalmakról, amikor segítettünk a Ferrarinak, persze ők letagadják.”