A kaotikus Azerbajdzsáni Nagydíj egy pontján a Williams versenyzői kettős győzelmi, de legalábbis kettős dobogós eséllyel haladtak az élen, ám a veterán Felipe Massa műszaki hiba miatt gyorsan vissza-, majd kiesett. A futam során jó néhány pilóta volt potenciális győztes pozícióban, ám a Williams számításai szerint a hiba nélkül Massa tényleg megnyerhette volna a versenyt, a visszavonulása előtt még egy utolsó diadalt adva az addigi 11-hez.

“A bakui, igen eseménydús futam után sokan mondták, hogy megnyerhették volna a versenyt. Kielemeztem az adatokat, a többséggel nem értek egyet, de azzal igen, hogy Felipe győzhetett volna. Ha mi nem hagytuk volna cserben az autó meghibásodásával, simán megnyerte volna. Nagy kár érte, az utolsó évében elvettünk tőle egy győzelmet. A szívünk szakadt meg, de ilyen az autóversenyzés” – mondta a Williams technikai főnöke, Paddy Lowe a Motorsport.comnak.

A szakember összességében is méltatta a 2017-re visszahívott, de az idei év végén végleg visszavonult 36 éves brazilt:

“A távolból természetesen évek óta figyeltem a szereplését, tetszett a versenyzése, főleg 2008-ban, amikor nagyszerű ellenfele volt Lewisnak (Hamilton), amikor még a McLarennél voltam. Ahogy emlékezhetünk, (Massa) egy rövid ideig világbajnok is volt, szóval világbajnoki kaliberű pilóta, akivel nagy öröm volt idén együtt dolgozni és emberként is megismerni.”

“Fantasztikus fickó. Nincs olyan a paddockban, aki ne lenne Felipe barátja, dolgozni is élvezetes vele, ugyanis mindig jókedvű, ami nem igaz minden pilótára. Jó, megbízható versenyző, pont ilyenre is volt szükségünk, amikor egy újoncunk (Lance Stroll) volt a garázs túloldalán. Hatalmas segítséget jelentett Lance-nek, sokszor mutatott neki utat, ami elismerésre méltó. Ő ilyen versenyző.”