Miután a veterán Jenson Buttonnal végül – közös megegyezéssel – nem hosszabbítottak szerződést 2018-ra, a McLaren új tartalékost nevezett ki neveltje, az idei Forma-3-as Európa-bajnok Lando Norris személyében.

A 18 éves ifjonc jövőre amellett, hogy a versenyhétvégéken készenlétben áll a csapatnál és tanul, a Forma-2-ben vezet majd. Forma-1-es szabadedzéseken valószínűleg nem ül autóba.

“Sok időt tölt majd a szimulátorban, emellett a teszteken is vezetési lehetőséget kap majd. Ő nagyon szeretett volna szabadedzésen is pályára lépni, de én nem rajongok az ötletért, így is elég sűrű lesz az élete” – mondta a McLaren versenyzőnöke, Eric Boullier.

“Nagyon remélem, hogy egy napon a McLaren versenyzője lesz, ezért is igazoltuk őt. De az első a Forma-2, az megfelelő kihívás lesz neki” – tette hozzá.

Norris az F1-es és F2-es idénykezdet előtt is vezet majd, Fernando Alonso csapattársa lesz a daytonai 24 órás hosszú távú futamon, ahol a McLaren-vezér United Autosports csapatának LMP2-es járgányával köröznek.