A 2016 végén, a bajnoki siker után váratlanul visszavonult Nico Rosberg helyére szerződtetett Valtteri Bottas idén felemás szezont produkált a Mercedesnél. A finn néha tökéletes utódnak bizonyult, négy pole-t, három futamgyőzelmet is szerzett, ám ősszel voltak hétvégék, amikor teljesen elveszettnek tűnt.

A Mercedes 2018-ra megtartotta a finnt, ám megint csak egy évre írtak alá vele, nem is titkolják, hogy figyelik a pilótapiacot, 2019-re megszerezhető lehet például a Red Bull-os Daniel Ricciardo, vagy akár előléptethető lesz saját neveltjük, az idén a Force Indiánál remeklő Esteban Ocon is.

“Esteban a saját pilótánk, így természetesen képben van, de a csapat teljes mértékben Valtteri mögött áll. Ha elkezdünk más versenyzőkre gondolni, akkor már nem tudnánk 100 százalékosan támogatni őt. Mindenkit biztosíthatok, hogy az igazgatótanácstól az utolsó csapattagig mindenki szeretné, hogy Valtteri sikeres legyen” – nyilatkozta a finn Turun Sanomatnak a csapatfőnök Toto Wolff.

A főnök szerint Bottasnak sikerült gyorsan és jól beilleszkednie a csapatba, egyszerűen csak az idei gondokat kell megoldania:

“Valtterinek egyszerűen csak rá kell jönnie, mi nem volt a helyén azokon a hétvégéken, amikor Lewis verni tudta őt, és azonosítania kell, mitől is volt erős, amikor viszont ő verte a csapattársát, mint például Szocsiban. Valtterinek mindene megvan (a sikerhez), egyszerűen csak össze kell raknia a csomagot.”