A Toro Rosso alaposan megújulva vág neki a 2018-as idénynek: a Red Bull kisebbik csapata az idei év végén bemutatkozott két újonccal, Pierre Gaslyval és Brendon Hartley-val, valamint a McLarentől távozott motorszállítóval, a Hondával igyekszik majd eredményeket elérni.

A tavalyi GP2-bajnok Gasly reméli, hogy az idei renault-s küszködés után jövőre valódi eredményekért versenyezhetnek majd:

“Remélem, hogy meglesz a potenciálunk, hogy szinte minden hétvégén a pontokért küzdhessünk! Persze nagyon sok minden változik a Honda érkezésével, szóval egyelőre nehéz megbecsülni, mire lehetünk képesek a jövő évben. Majd a februári teszteken meglátjuk” – nyilatkozta a Ouest-France-nak a francia ifjonc.

Gasly számára nagy öröm, hogy épp első teljes Forma-1-es idényében tér vissza egy évtizedes kimaradás után a Francia Nagydíj:

“Hihetetlen, hogy hazai futamunk lesz a Forma-1-ben, ahol három francia versenyző (Romain Grosjean, Esteban Ocon és Gasly) indul, plusz lesz még egy monacói (Charles Leclerc) is. Beszélgettem már erről Alain Prosttal és Jean Alesivel, ők azt mondták, hogy egészen különleges élmény lesz, amit ki kell élvezni, hiszen évente csak egyszer van ilyen.”