Robert Kubica 2010-ben súlyos ralibalesetet szenvedett, évekig úgy nézett ki, hogy ezzel a Forma-1 örökre elúszott számára. Az idén szenzációs fordulat történt a lengyel pilóta pályafutásában, tesztelhetett a Renault-nál, most pedig ott tartunk, hogy ő a favorit a Williams egyik ülésére.

Kubica Abu-Dzabiban 128 kört tett meg az autóval, a tesztmunkájával elégedett volt a Williams, de a valós tempója egyelőre tabu.

“Sok mindent írtak és mondtak rólam mostanában. Ez normális, mert sok a kérdőjel, és mindenkinek megvan a maga véleménye” – mondta Kubica.

“Szerintem sok ember csak a történet miatt szeretne újra az F1-ben látni. A sztori szép, csak hogy ezért nem járnak engedmények. Gondoskodnom kell róla, hogy ha megkapom az esélyt, akkor készen is álljak rá, és a lehető legfelkészültebb állapotban legyek.”

“A valóság az, hogy amikor az autóban ülök, ott már nincs semmilyen történet. El kell végeznem a munkát.”

Az abu-dzabi teszten a Williams Szergej Szirotkint is kipróbálta, a rossz nyelvek szerint azonban csak azért, hogy az orosz szponzoroktól így markoljon fel egy jelentősebb összeget. Szirotkin azonban bízik benne, hogy őt választják.

“Szeretnék köszönetet mondani a lehetőségért, bár még nem tudom, mit hoz a jövő. Nem azért jöttem erre a tesztre, hogy a napsütést élvezzem, szeretném megkaparintani az ülést” – így Szirotkin.