A McLaren és a Honda három év küszködés után 2017 végén búcsút intett egymásnak, a wokingiak a Renault-val folytatják jövőre, míg a Honda a kisebbik Red Bull-csapat, a Toro Rosso kizárólagos partnere lesz.

Bár a Honda a 2017-es szezon utolsó harmadában végre valódi fejlődést mutatott, az energiaital-gyártónál biztosra akarnak menni, ezért a fejlesztésekbe a Red Bull Technology is besegít.

“Máris keményen dolgozunk a Hondával, hogy versenyképes csomagot hozzunk össze a Toro Rossónak. Elégedettek vagyunk a Honda jelenlegi és a szezonkezdetig folytatódó fejlődésével” – mondta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a német Skynak.

A Red Bull Racing ugyan 2018-ban is a Renault motorjaival versenyez, de ősszel felröppent, hogy a franciák a jövő év végén szeretnének szerződést bontani, így valószínű, hogy 2019-től a nagycsapat is a japánok termékére állhat át. Marko azt mondta, egész télen segítenek a Hondának, a szezon kezdetétől azonban a háttérbe húzódnak és figyelik majd, hogyan teljesít a motor.

“Megnézzük, mi lesz, csak a jövő év közepe táján tudom megmondani, hogyan tovább” – szögezte le az osztrák.