Ma és szerdán Abu-Dzabiban zajlik a Forma-1-esek idei utolsó tesztje, a csapatok a Pirelli irányítása alatt dolgoznak a gumiszállító új abroncsain.

A Williams-csapatnál a nap első felében az F1-es visszatérésen dolgozó Robert Kubica vezetett, a Felipe Massa ülésére hajtó lengyel 100 kört, több mint 500 kilométert vezetett. Ideje csak az addigi 8. legjobb volt, de a gumitesztelés jellege miatt ez nem igazán mérvadó, sokkal fontosabb, hogy sajtóértesülések szerint az alakulatnál elégedettek voltak a munkájával és visszajelzéseivel.

A teszten a Williams technikai főnöke és társtulajdonosa, Paddy Lowe, a vezető versenymérnök, Rob Smedley, valamint a lengyelt menedzselő Nico Rosberg és Alessandro Alunni Bravi is a helyszínen figyelte Kubica tevékenységét.

A 32 éves pilóta holnap is visszaül majd a Williamsbe, igaz, a csapat beveti az egyik “riválisát”, az orosz Szergej Szirotkint is. Kubica és Szirotkin mellett Paul di Resta, Danyiil Kvjat is versenyben van a Williams egyelőre szabad üléséért.

Kattints a képre