A Force Indiánál idén felmerült, hogy a csapat univerzálisabb jellegét hangsúlyozandó átkeresztelik az alakulatot 2018-ra.

Az első ötlet a Force One volt, de ezt a Forma-1 vezetése nem engedte a nyilvánvaló áthallás, a brandek összemosása miatt. A csapat úgy volt vele, hogy akkor a Force-szal kezd azért valamit, be is jegyeztették a FORCE cégnevet – kibontva Formula One Racing and Creative Engineering –, ám erre pedig haszonlesők repültek rá, az ilyen nevű internetes domaineket idegenek lefoglalták, bejegyeztették, hogy aztán jó pénzért adják tovább annak, aki ténylegesen szeretné használni.

“Ahogy minden téren, itt is fel kell készülni mindenre. De ott a gond, hogy amint valami kikerül a sajtóba, boldog-boldogtalan bejegyeztet mindenféle domainnevet, ami eléggé megkeseríti az életünket” – magyarázta a Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley a Motorsport.comnak.

“Minden force-os dolog, legalábbis egy időre, kikerült a képből. Úgy gondolom, valami teljesen más irányba kell mennünk, már ha változtatunk egyáltalán. Maradhatunk Force India is, 2018-ra amúgy is ezen a néven neveztünk.”

A Force India téli névváltoztatásához a Nemzetközi Automobil Szövetség, az F1 vezetése és a csapatok jóváhagyása is szükséges lesz, ha végül az átkeresztelés mellett döntenek.