Fernando Alonso cáfolja, hogy elveszítette volna a Forma-1 iránti szeretetét. Miután három kemény éven van túl a McLaren-Hondával, a spanyolnak megjött a kedve kipróbálni magát másik kategóriákban.

Az év korábbi szakaszában az Indy 500-ra utazott Alonso, kihagyva a Monacói Nagydíjat, januárban pedig a daytonai 24 órás versenyen fog részt venni. Mindemellett nagy eséllyel a Le Mans-i 24 óráson is bemutatkozik a McLaren pilótája.

„Nem” – felelte Alonso arra a kérdésre, hogy egyre kevésbé fókuszál-e az F1-es szerepére. „A kulcs a koncentráció, amikor lecsukod a sisakrostélyt. Az autóban mindig visszatér a megszokott környezet és gond nélkül lehet koncentrálni.”

A spanyol pilóta egy hete a Toyota LMP1-es autóját tesztelte Bahreinben, és saját bevallása szerint fogékony lenne arra, hogy akár párhuzamosan versenyezzen a Forma-1-ben és a hosszútávú vb-n (WEC) jövőre.

„Nem gondolkoztam még rajta” – mondta fura mosollyal az arcán a spanyol, amikor az esetleges teljes szezonos WEC-részvételről kérdezték. „Végig kell még gondolnom, látnom kell a WEC naptárát. Jó lenne egyébként, valószínűleg tetszene.”

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója is megszólalt Alonso kapcsán. „Először is, van egy ütközés a versenynaptárban a Forma-1-gyel, így nem tud teljes szezonra menni. Tudjuk, hogy Fernando minden hétvégén versenyezni szeretne, és nincs elég F1 az 52 hétre.”

„Tudjuk azt is, hogy egy nap el akar menni Le Mans-ba, de eddig nem kérdezte meg hivatalosan erről a csapatot, így nem kommentálnám a pletykákat” – zárta Boullier.