A Red Bull-os Max Verstappen az elmúlt három idényben nem csak a nézők, de az F1-es szereplők között is sok rajongót szerzett magának, a 20 éves holland egyik nagy csodálója az egykori Benetton/Renault-főnök Flavio Briatore. Az olasz már-már isteni ajándéknak látja Verstappent, azt viszont érthetetlennek tartja, miért büntetik – amúgy nem is olyan gyakran – a pilótát.

“Verstappen a Forma-1 új csillaga. Nagyon jól teljesít, de ki akarják nyírni. Őrület. Ha én lennék az F1 főnöke, egy tucat Verstappent szeretnék a mezőnybe! Max kivételes versenyző. Fiatal, tojik a rendszerre, és előzni is szokott. A közönség zabálja az ilyesmit” – magyarázta a francia Auto Hebdónak.

“Minél többször büntetik, szurkolók annál jobban imádják. Számomra hihetetlen, hogy szinte minden futamon megbüntetik” – túlzott az olasz.

“Az F1-et túlszabályozzák. Hagyják szabadon versenyezni a pilótákat! Hatalmas a különbség a MotoGP-vel összehasonlítva. Az ottani srácok kerék kerék ellen küzdenek 300-as tempónál és egyre többen nézik is emiatt.”

A kérdésre, hogy ki lehet a következő fiatal sztár, Briatore a Ferrari monacói neveltjét említette: “Charles Leclerc. Igazán jó. Ha jól menedzselik, nagyszerű jövő áll előtte.”