A héten úgy tűnt, hogy a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon a Sauber bejelenti majd 2018-as versenyzői felállását.

Az gyakorlatilag biztos, hogy a svájciak egyik versenyzője a Ferrari-nevelt Charles Leclerc lesz, a nagy kérdés az, hogy a mellé a svéd csapattulajdonosok támogatását bíró Marcus Ericsson kerül, vagy a motorpartner Ferrarinak sikerül beültetnie a hinwiliekhez másik ifjoncát, Antonio Giovinazzit is. Pénteken kiderült, hogy a válaszra még várnunk kell egy darabig.

“Egy kicsit túl optimista voltam” – mondta a csapatfőnök Frederic Vasseur, amikor a hétvégére jósolt bejelentésről kérdezték. “De csak napok kérdése a dolog. Nem hiszem, hogy a hétvégén meglesz, de jövő héten valószínűleg már igen.”

“Nem olyan nehéz a kérdés, de nem is annyira sürgős a csapat számára. Megértem, hogy a sajtónak fontos, és persze a pilótáknak is. De a csapatnak nem olyan sürgős, a versenyzői felállás mellett más dolgokkal is kell foglalkoznunk.”

F1: Elmarad a bejelentés 1

Spekulációk szerint az FCA- és Ferrari-elnök Sergio Marchionne a pilóták mellett az Alfa Romeo márkát is szeretné a Saubernek “adni” akár átcímkézett motor, akár teljes csapatnév formájában.

“Beszélhetünk erről is, de eddig nem került szóba” – reagált erre Vasseur.

A paddockban úgy hírlik, a Williams bejelentésére sem érdemes várni a hétvégén, szintén a jövő héten derülhet majd ki, ki ül Lance Stroll mellé, Felipe Massa helyére.