Fernando Alonso bevallottan arra hajt, hogy az autóversenyzés hármas koronájának megszerzésével (az F1-es Monacói Nagydíj, a Le Mans-i 24 órás és az Indy 500 megnyerése) bizonyítsa kvalitásait, ennek keretében indult idén Amerikában és nem lenne meglepő, ha 2018-ban Le Mans-ban próbálkozna.

A spanyol múlt vasárnap Bahreinben a Toyota LMP1-es autóját tesztelte, ám az F1-es szezonzáró csütörtöki sajtónapján azt mondta, a Le Mans-i indulása még nem biztos.

“Még nem döntöttem. Az biztos, hogy valamikor ott leszek a Le Mans-on, nagyon vonzó számomra az a futam, de azt nem tudom, hogy a jövő évben, azután vagy mikor is lesz” – mondta.

Az ugyanakkor biztos, hogy a Le Mans amerikai “kuzinján”, a daytonai 24 óráson jövő január végén vezet a kétszeres világbajnok, az ottani autóját, egy LMP2-est is tesztelt kedden Spanyolországban. Így beszélt a tesztekről:

“Nagyszerű érzés, hogy minden héten más-más autókat vezethetek. Bahreinben előbb az LMP1-es autóval kaptam lehetőséget, nyilván egész más járgány, némely technológia nálunk, az F1-ben nincs vagy már betiltották, mint például a kipörgésgátló, az összkerékhajtás, ilyesmik. Természetesen egészen más vezetési stílust kívánt. Az üzemanyagra is figyelni kell, ami egy kicsit frusztráló, de összességében nagy élmény volt. Elégedett voltam az első nappal, de nyilván még sokat kell tanulnom, sokat kell gyakorolnom.”

“Spanyolországban, az LMP2-es daytonai felkészülés is jó móka volt, de az megint másféle autó, nyersebb, egy kicsit egyszerűbb, de élvezetes.”

A kérdésre, hogy meglepte-e a saját sokoldalúsága, így felelt:

“Nem, mert hiszek magamban. Gyorsan tudok alkalmazkodni, a pályafutásom során végig ez volt az egyik fő erősségem. Lehet, hogy nem én vagyok a leggyorsabb az időmérőn, nem én vagyok a leggyorsabb a versenyen, nem én vagyok a legjobb az esőben, de mindenben jó vagyok. Készen álltam a különböző kategóriák jelentette kihívásra, szívesen állok ki az adott szériák legjobbjai ellen, mindenkitől tanulok, minden tanácsot meghallgatok.”