Külföldii sajtóértesülések szerint a Sauber-csapat a hétvégi Forma-1-es szezonzárón jelentheti be 2018-as versenyzői felállását.

Az már gyakorlatilag biztos, hogy a svájci csapattól távozik a Mercedes-támogatású Pascal Wehrlein, helyére pedig a motorpartner Ferrari neveltje, az idei Forma-2-bajnok Charles Leclerc kerül, nagy kérdés viszont, hogy mi lesz Marcus Ericssonnal. A svéd pilóta pozícióját erősíti, hogy a Sauber mögött álló tulajdonosi kör is svéd kötődésű, ugyanakkor a Ferrari keményen lobbizik azért, hogy a második ülésbe is a saját neveltjük, a hinwili alakulatnál az év elején két futamon is kisegítő Antonio Giovinazzi üljön.

A fentiek miatt ezúttal tényleg kíváncsian várhatjuk a bejelentést, de nem csak ez a kérdés vár válaszra. Úgy hírlik, hogy valós esély van arra is, hogy a Ferrari- és FIAT-Chrysler-elnök Sergio Marchionne vágyának megfelelően 2018-tól újra ott lesz az Alfa Romeo márka a Forma-1-ben, ha igen, akkor ez a Sauber átnevezésével, esetleg a motorok átcímkézésével valósulhat meg.