A 2011 januárjában történt súlyos ralibalesetében szerzett sérülései miatt a Forma-1-ből kipottyant Robert Kubica idén visszatérési programot indított, a nyár elején volt csapata, a Renault jóvoltából tesztelt egy 2012-es modellel, majd lehetőséget kapott egy 2017-es autó vezetésre is az augusztus eleji, hungaroringi közös teszten.

Mivel a Renault végül Carlos Sainzot szerződtette Nico Hülkenberg mellé 2018-ra, a lengyel a Williamsnél jelentkezett be Felipe Massa helyére, a grove-iakkal is többször tesztelt már (októberben előbb Silverstone-ban, majd a Hungaroringen körözött a 2014-es autóval), a legfrissebb hírek szerint pedig most már szerződést is kapott, az angol csapat 2018-19-re írt alá vele.

Bár az állítás a holland RTL GP-n és a francia Canal Plus-n is elhangzott, a Williams kategorikusan cáfolt:

“Ez egyszerűen nem igaz, ezek a hírek minden nap felröppentek az elmúlt hónapban” – mondta a GPUpdate.netnek a Williams szóvivője.

A csapat közleményben is visszautasította a pletykát:

“Valóban tárgyalunk Kubicával, de még nem dőlt el, ki is ül Massa helyére. Majd akkor teszünk bejelentést, ha lesz mit bejelenteni, de az abu-dzabi hétvégére nem tervezünk ilyesmit.”

A cáfolat ezúttal hihető, ugyanis a Williams szinte biztosan ki akarja még próbálni Kubicát egy idei autó volánjánál is, erre pedig az Abu-Dzabi Nagydíjat követő kétnapos Pirelli-teszten lesz lehetőségük a jövő héten.