A Toro Rosso múlt csütörtökön jelentette be, hogy a csapat 2018-ban Pierre Gasly és Brendon Hartley kettősével indul majd a Forma-1-ben.

Az utóbbi pilóta az idei Amerikai Nagydíjon mutatkozott be az F1-ben, miután a Carlos Sainzot elvitte a Renault, Gasly pedig Japánba utazott a Super Formula (végül lefújt) szezonzárójára – a 28 éves új-zélandi 2009-10-ben a Red Bull utánpótlásprogramjának tagja volt, de ejtették, azóta a hosszútávú versenyzésben ért el sikereket, a Porschéval kétszeres világbajnok, Le Mans-győztes lett.

Bár a Toro Rossónál látszólag fontolgatták, mi is legyen 2018-ban, Hartley egy friss interjúban elárulta, számára nem volt meglepetés a múlt csütörtöki bejelentés:

“Hogy őszinte legyek, én már hetek óta tudtam a szerződésről. Számomra nem volt meglepetés” – mondta az orosz Championatnak.

A versenyző október óta minden hétvégén vezetett, az F1-es lehetőség ellenére a WEC-szezont is végigcsinálta a Porschével, azonban nem hiszi, hogy jövőre is hasonló programot visz majd: “Kétlem, hogy képes leszek két sorozatban versenyezni egyszerre.”

“Nem tudom pontosan, mi is van a szerződésemben a jövő évet illetően, de néha elég nehéz egyik sorozatról átállni a másikra. Különböző autók, amik különböző beállításokat, vezetési stílust kívánnak. De most a szezon végéről volt szó, így belefért.”