A McLarennél 2010 óta szolgáló Jenson Button 2016 szeptemberében jelentette be, hogy bár a csapat kötelékében marad, 2017-re “szabadságra” vonul, helyét átadja az újonc Stoffel Vandoorne-nak. A 2009-es világbajnok az idei évben a wokingi csapat tartalékosa volt – ebben a minőségben helyettesítette is a Monacói Nagydíjon az azon a hétvégén Amerikában versenyző Fernando Alonsót –, 2018-ra pedig versenyzési opciója is volt vele a csapatnak.

Button nyilatkozataiból már eddig is világos volt, de immár hivatalos is: a hamarosan 38 éves angol az év végén elbúcsúzik a McLarentől, nem hosszabbítanak, hiszen tartalékosként nincs már szükség rá, azt a szerepet az ifjonc, Lando Norris kapta, a versenyzői ülésekben pedig maradt Vandoorne és Alonso, ráadásul ő máshol szeretné kipróbálni magát.

“Jenson ragyogó versenyző és ragyogó nagykövete volt a McLarennek, a Forma-1-nek és Angliának is. A szerződése az idei év végén lejár, de ezután is a McLaren család tagjának számít majd, mindig különleges helye lesz itt. Ilyen az élet, újabb fejezet kezdődik, a tartalékosi helyet Lando foglalja el” – idézte a brit Sky Sports a McLaren versenyfőnökét, Eric Boullier-t.