A Brazil Nagydíj hétvégéjén csinos kis botrány pattant ki, amikor az erőforrások sorozatos meghibásodásai kapcsán a Renault-főnök Cyril Abiteboul azt mondta, nincsenek véletlenek, a Toro Rossónál biztosan rosszul szerelik be őket, amire a Red Bull kisebbik csapata azzal vágott vissza, hogy a francia gyártó nem ad új alkatrészeket, és a meghibásodások tényleg nem lehetnek véletlenek, amikor a konstruktőri versenyben a két csapat igen szoros küzdelmet vív.

A Renault-nál egészen kiakadtak, a helyzetet végül a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko próbálta menteni egy másik közleménnyel, amelyben leszögezte, hogy biztosak abban, hogy a Renault fair, egyenlő módon kezeli a partnereit.

A Toro Rosso főnöke, Franz Tost utólag így beszélt a balhéról az Autosportnak:

“Úgy éreztem, hogy valamit mondanom kell. Ha a csapatot kritizálják, és úgy érezzük, hogy nem 100%-osan igaz a dolog, akkor reagálnunk kell. Ezt is tettük. Hogy jól reagáltunk-e vagy sem, az már más kérdés. De tisztázni akartuk az álláspontunkat.”

F1: Ezért szólt be a Toro Rosso 1

A kérdésre, hogy mostanra lezárult-e az ügy, így felelt: “Azt hiszem, én azóta nem hallottam semmit, szóval ennyi volt.”

A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt a Toro Rosso 53 ponttal áll a konstruktőri bajnokság 6. helyén, a Renault 49 ponttal a 7., a Haas 47-tel a 8. Tost szerint kritikus fontosságú lesz a jövő hétvége, a 6. és a 8. hely között 6,5 millió dollár különbség van az év végi pénzosztásnál:

“Nagyon stresszes helyzet. A Toro Rossónál igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, összeszedni az összes megbízható alkatrészt. A motorszállítónk esetében erre nincs befolyásunk, ez rajtuk múlik majd.”