Ha hinni lehet a pletykáknak, Fernando Alonso a hétvégén a Toyota WEC-csapatával tesztel Bahreinben, a spanyol a 2018-as Le Mans-i 24 órás versenyre készül a japánokkal.

A McLaren minden bizonnyal elengedi a hármas koronára hajtó spanyolt, de még jobban festene, ha a későbbiekben az ő színeikben indulna az F1-en kívül is, ezért megfontolhatják a saját LMP1-es csapat indítását is.

Mivel az idei szezonnal a Porsche is elbúcsúzott a hosszú távú világbajnokságtól, jövőre a Toyota lesz az egyetlen gyári csapat a csúcskategóriában, azonban 2020-tól új szabályokkal csalogatnák a résztvevőket a WEC-be, olcsóbb lehet majd egy LMP1-es projekt indítása és működtetése. Az FIA Motorsport Világtanácsa december elején teszi közzé az új szabálycsomagot, amit a McLaren vezére, Zak Brown is nagyon kíváncsian vár:

“Sok minden tetszik a tervekből: a költségek és a technikai irányvonal is erősíti az érdeklődésünket” – mondta, hozzátéve, hogy külön emberük foglalkozik a WEC-vel, aki ezután minden ezt érintő ülésen, megbeszélésen is részt vesz majd.

Brown egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, évi 20 millió dolláros költségvetés mellett tartja elképzelhetőnek az LMP1-es projekt indítását.