Nyílt titok, hogy a Ferrari 2018-ra két neveltjét is szeretné a Forma-1-be juttatni. A Forma-2-bajnok Charles Leclerc sauberes szerződtetése mostanra gyakorlatilag biztos, azonban Antonio Giovinazzi jövője egyelőre homályos.

A Ferrari az olaszt is szívesen a Saubernek adná, de ott Marcus Ericssonnak elég biztos a helye a csapat svéd tulajdonosai miatt, így a másik lehetőség a szintén Ferrari-partner Haas, viszont az amerikai csapatnál már nyáron azt mondták, jövőre is Romain Grosjean és Kevin Magnussen párosával akarnak indulni.

Ennek ellenére újra erőre kaptak a találgatások, hogy a Scuderia Magnussen elküldéséről és Giovinazzi felvételéről győzködi a Haast, a dán pilóta azonban nem törődik a pletykákkal:

“Egy ideje felhagytam a közösségi média olvasásával. Ez sokat segített. Nem érdekel, mit beszélnek rólam. Ha valaki valami negatívat mond, az újságíróktól úgyis visszahallom, de akkor sem érdekel igazán” – mondta a dán Ekstra Bladetnek.

Magnussent egyébként nem sok versenytársa siratná, a pályán szinte mindenkinél sikerült már kihúznia a gyufát az agresszivitásával.

“Természetesen nem az a célom, hogy megutáltassam magam, de az eredmények érdekében időnként oda kell tenni magunkat. De nem is akarok a versenyzők kedvence lenni. Nekem az eredmények számítanak, és az, amit a versenybírók mondanak. Idén pedig csak egyszer büntettek versenyszituáció miatt, azaz nem vagyok olyan rossz.”

“A paddockban vannak barátaim, a versenyzők között nincsenek. De az amúgy sem működik, szóval nem zavar a dolog.”