A Sauber idén a korábbról megtartott Marcus Ericsson és a Mercedes által beprotezsált Pascal Wehrlein párosával indult, ám miután a korábbi főnök, Monisha Kaltenborn nyáron távozott, a német elveszítette fő támogatóját, mostanra saját bevallása szerint is biztos, hogy távozik a csapattól.

Mivel a svájci kiscsapat a hondás megegyezésből kihátrálva 2018-ra szerződést hosszabbított a motorszállító Ferrarival, gyakorlatilag biztos, hogy Wehrlein helyét az olaszok egyik neveltje, az idei Forma-2-bajnok Charles Leclerc kapja (nyitóképünkön), a másik ülés sorsa viszont bizonytalan. A Sauber tulajdonosa, a Longbow finance mögött az Ericssonhoz is kötődő svéd befektetők állnak, ugyanakkor a Ferrari nagyon szeretné másik neveltjét, a svájciaknál az idény első két futamán már beugrott Antonio Giovinazzit is a Forma-1-ben látni jövőre.

F1: A jövő héten kiderül, mit intézett a Ferrari 1

Giovinazzi

A Sauber csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint ha minden jól megy, a szezonzáró előtt kiderül, kik is vezetik az autóikat 2018-ban.

“Reményeim szerint Abu-Dzabiban meglesz a bejelentés. Az biztos, hogy a jövő évi Ausztrál Nagydíjig kiderül, és az is, hogy nem fogom hetente arrébb tolni a dolgot.”

“Úgy gondolom, hogy Charles jól végzi a dolgát. Az első szabadedzéses beugrás nem könnyű, hiszen az első, amire figyelni kell, hogy ne törje össze az autót, de emellett kiszámíthatóan és tempósan is vezet, szóval jól dolgozik” – utalt arra, hogy Leclerc idén már több alkalommal, legutóbb Interlagosban vezetett náluk az edzéseken.