A Forma-1-es Brazil Nagydíj évről évre visszatérő kísérőjelensége, hogy a helyi bűnözők megtámadják, kirabolják a száguldó cirkusz pályáról távozó vagy épp oda tartó szereplőit. Ezen a hétvégén pénteken a Mercedes, a Williams és az FIA tagjait, szombaton a Sauber embereit, majd vasárnap éjjel a Pirelli dolgozóit támadták meg, de a legutóbbi esetben is sikerült elmenekülni az utcai rajtütés elől.

A sorozatos támadások ugyanakkor a legkevésbé sem tüntetik fel jó színben a versenyt, főképp, hogy épp vásárlót keresnek a pályának.

“A történtekre nincs mentség, de láttam már rosszabbat is más versenypályáknál. Most először volt ilyen súlyosságú ügy” – mondta Sao Paulo polgármestere, Joao Doria a merciseket ért fegyveres rablásra utalva. “Sajnálatos események, de minden országban előfordul az ilyesmi.”

“2020-ig szerződésünk van, akárki is vegye meg a pályát, ezt tiszteletben kell tartania. Reméljük, hogy utána pedig újabb 10 évre hosszabbítanak majd a Forma-1-gyel. Bár az ilyen események nagyon sajnálatosak, segítenek, hogy a jövőben javítsunk.”