A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media, a sportágat felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a csapatok képviselőinek részvételével kedden ülésezett a Stratégiai Munkacsoport, a fő téma a 2021-es motorszabályok és természetesen a 2020 után bevezetni kívánt pénzügyi reformok, a kiadási plafon voltak.

Interlagosban az F1 vezére, Chase Carey azt mondta, nagy vonalakban mindenki egyetért a követendő pénzügyi újításokat illetően:

“Nem szeretném a nagyon a nyilvánosság elé vinni a tárgyalásokat, de úgy gondolom, nagy vonalakban egyetértünk az irányról. Nyilván a részleteket még le kell tisztázni, és ezen a területen lesznek majd eltérések. A mi dolgunk az, hogy megtaláljuk a mindenkinek megfelelő kompromisszumot, hogy mindenki úgy érezhesse, jól járt és a sportág is egészségesebb lesz.”

“De az irányt illetően nagy vonalakban minden kezdeményezést és a kitűzött célokat illetően megvan a támogatás.”

Carey hangsúlyozta, hogy a tervezett reformokkal, a kiszámítható költségekkel a jelenlegi és az F1-es részvételt fontolgató új csapatok is jól járnának, a kiadási plafon és az egyenlőbb pénzelosztás pedig megszüntethetné a jelenleg meglévő nagy szakadékot a három élcsapat és a többiek között.