A Forma-1-es Brazil Nagydíj idején évről évre rablások, rablási kísérletek áldozataivá válnak a száguldó cirkusz szereplői Sao Paulóban, idén a Mercedes, a Williams és a Sauber tagjai számoltak be ilyenekről.

Szombat éjszaka a Sauber kisbuszát akarták egy másik autóval megállásra kényszeríteni, de megúszták az esetet, írta a csapat stratégája, Ruth Buscombe a Twitteren:

“Vigyázzatok, amikor a pályáról távoztok, még a nagyobb biztosítás mellett is! Most jött nekünk egy autó, egy másik meg előttünk volt, megpróbáltak megállítani. Pedig még szokatlan időpontban (későn) is indultunk, de talán követtek minket, vagy leadták a drótot a rendőri védőzónán kívüli társaknak, hogy feléjük tart egy furgon.”

A Mercedes-csapattagokat ért pénteki, fegyveres rablás után Lewis Hamilton arról beszélt, hogy valamit lépni kell, mert az nem járja, hogy amióta ő az F1-ben van, minden évben újra és újra ilyen esetek történnek. Szerinte egyrészt az F1-nek, másrészt a helyieknek is további biztonsági intézkedéseket kellene tenniük, az pedig nem elég, hogy a csapatvezetők és a pilóták védelmet kapnak, mindenkit meg kellene védeni.

A Sao Pauló-i születésű Felipe Massa nagyon sajnálja a történteket, szégyelli magát, miért a kollégái, ismerősei ilyenekkel szembesülnek az otthonában:

“Nem is kérdés (hogy szégyellem), mindannyian így vagyunk ezzel. Az ember mindig a legjobbat várná a hazájától. Egy biztonságos országot, ahol a gyermekeink tanulhatnak, jók a kórházak, erre ilyenekről hallunk, nagyon szomorú. Brazilként az ember magát is a probléma részének érzi. Szóval igazán szomorú ez, nem csak az ideutazók számára, hanem nekünk, braziloknak is, hogy ilyenekről kell hallanunk. Változtatnunk kell.”